Ploegmaat Peter Sagan zet carrière tijdelijk op non-actief wegens aanhoudende mentale problemen

De Brit Peter Kennaugh, olympisch kampioen ploegenachtervolging in London, stopt tijdelijk met koersen wegens aanhoudende problemen van mentale aard. Dat liet zijn werkgever BORA - hansgrohe weten middels een communiqué.

Klik hier voor onze digitale wielergids

De 29-jarige Brit rijdt sinds 2018 voor het team van Peter Sagan nadat hij het merendeel van zijn carrière voor Team Sky had gereden. In dienst van Sky leidde hij onder meer Chris Froome tot twee keer toe naar Tourwinst (2013 en 2015) en werd hij Brits kampioen. Hij won ook de Ronde van Oostenrijk en tot twee keer toe een etappe in de Dauphiné.

“Het team steunt Peter in zijn beslissing en is ervan overtuigd dat dit de beste weg is om Peter naar een volledig herstel te leiden”, aldus het team.

Dat de stop tijdelijk is, laat de deur open voor een terugkeer van Kennaugh in het Duitse team. “We wensen hem veel succes bij zijn herstel en wachten vol ongeduld zijn terugkeer in het peloton af”, aldus teammanager Ralph Denk.

“Ik wens het team veel succes toe in het verdere verloop van het seizoen”, reageerde renner zelf. Kennaugh koerste op 2 maart een laatste keer in de Ronde van de Emiraten. (belga)

Meer sportnieuws