© Politiezone Antwerpen

Politie arresteert minderjarige die verdacht wordt van acht inbraken in serviceflats

De Antwerpse politie heeft begin deze week een jongeman opgepakt die verantwoordelijk wordt geacht voor minstens acht inbraken in serviceflats in Deurne. De 17-jarige verdachte is intussen voorgeleid bij de jeugdrechter en geplaatst in de gesloten instelling van Everberg.

dvd

Sinds eind februari wordt de buurt rond het Bosuilplein, en in het bijzonder de serviceflats daar, geplaagd door woninginbraken. “Daarom startten de lokale recherche en het wijkonderzoeksteam van regio Oost een doorgedreven onderzoek naar de dader”, zegt de Antwerpse politie. “Al snel kwam een verdachte in beeld.”

De jongeman werd gefilmd terwijl hij in een nachtwinkel gebruikmaakte van een bankkaart die hij had gestolen in een van de serviceflats. “Hij bleek niet aan zijn proefstuk toe”, zegt de politie. “Dinsdag kon het wijkteam hem van de schoolbanken plukken.”

Intussen werd hij door de jeugdrechter geplaatst in een gesloten instelling op verdenking van acht woninginbraken, twee autodiefstallen en gebruik van een gestolen bankkaart.

“Onderzoek naar bijkomende feiten is nog aan de gang”, zegt de politie.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio