© AFP

Ex-hoofdredactrice wordt stijladviseur bij Karl Lagerfeld

Het Duitse modelabel Karl Lagerfeld heeft er een nieuwe stijladviseur bij. Niemand minder dan de voormalige hoofdredactrice van Vogue Carine Roitfeld zal de taak voor drie seizoenen op zich nemen.

LLA

Dat Roitfeld zich aansluit bij het modehuis van de inmiddels overleden Lagerfeld is geen verrassing. In 2004 werkte het duo al eens samen aan een designerscollectie voor het Zweedse H&M en Roitfeld schreef mee aan het befaamde boek ‘The Little Black Jacket’, helemaal opgedragen aan het iconische tweedjasje van Chanel. In 2018 overtuigde de grootmeester Roitfeld zelfs om samen met hem een collectie te ontwerpen, die in september 2019 in de rekken zal liggen.

© EPA

“Ik ben zeer blij dat ik al die jaren heb kunnen samenwerken met Karl”, zegt Roitfeld in een interview met WWD. “We hadden niet alleen een professionele band maar ook een hechte vriendschap. Hij zal altijd een icoon blijven en het is dan ook een hele eer dat ik als stijladviseur voor zijn modehuis mag werken.” Roitfeld zal vooral samenwerken met hoofdontwerper Hun Kim. Het resultaat daarvan zal te zien zijn in de lente- en zomercollectie van 2020.

Roitfeld is bij fashionista’s vooral bekend als hoofdredactrice van de Franse Vogue tussen 2001 en 2011. Ook stampte ze haar eigen magazine uit de grond, CR Fashion Book, dat tot op vandaag nog steeds bestaat. Collega’s uit de mode-industrie prijzen haar de hemel in voor haar ongedwongen stijl, een mix van ‘Paris chic’ en het wat ruigere rock-’n-roll.

NIET TE MISSEN