© REUTERS

Hilaria Baldwin: “Mijn zwangerschap eindigt mogelijk in een miskraam”

Hilaria Baldwin, de vrouw van acteur Alec Baldwin, kondigt op sociale media aan dat haar vijfde zwangerschap mogelijk zal eindigen in een miskraam. “De foetus heeft een hartslag maar het is erg zwak.”

LLA

“Ik heb altijd gezegd dat als ik nog eens zwanger zou zijn, ik het nieuws meteen zou bekendmaken”, schrijft Hilaria bij een foto op Instagram. “Ik heb altijd alles met jullie gedeeld en ik wil dit nieuws niet geheimhouden. Ik wil tonen dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is. Het is belangrijk om de waarheid te zeggen want het is mijn taak om anderen te helpen zich open te stellen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook wil de 35-jarige auteur en yogalerares het onderwerp uit de taboesfeer halen. “Ik voel geen schaamte. Praten over miskramen mag geen taboe zijn. Er is zoveel geheimdoenerij rond de eerste weken van een zwangerschap en ik vind het persoonlijk allemaal een beetje te vermoeiend. Ik ben misselijk, moe en mijn lichaam is aan het veranderen. Ik wil niet meer moeten doen alsof, ik hoop dat jullie dat begrijpen.”

Levensvatbaar

“Met de foetus gaat het niet zo goed. Er is een hartslag maar het is zeer zwak. Ook groeit ons ongeboren kindje niet zo goed. Dus moeten we wachten en dat is zeer moeilijk. Er is zoveel onzekerheid en de kans is zeer klein dat ons kindje levensvatbaar is. Ik heb er het volste vertrouwen in dat mijn familie en ik hier doorkomen, zelfs als de reis moeilijk is.”

Hilaria heeft nog enkele lovende woorden over voor haar dokter en echtgenoot. “Ik mag van geluk spreken dat ik een goede dokter heb. Mijn echtgenoot en vier gezonde kinderen helpen me om deze periode door te komen en laten me zien hoe mooi het leven echt is, zelfs al lijkt het even op een nachtmerrie. Ik ben dankbaar dat ik moeder ben van vier prachtige kinderen.”

“Wees in jullie reacties lief voor mij. Ik voel me kwetsbaar en ik heb steun nodig. Ik hoop dat ik door het delen van mijn verhaal kan tonen dat er mag gepraat worden over miskramen.”

NIET TE MISSEN