© Gil Plaquet

Na vijf jaar al herstellingen nodig op vernieuwde Bruul

Het wegdek in de Bruul in Mechelen is nog maar vijf jaar oud, maar toch moet de stad al herstellingswerken laten uitvoeren. De stenen aan de goot die door het midden van de winkelstraat loopt komen namelijk stilaan los. De kosten zullen doorgerekend worden aan de aannemer.

Stijn Van de Sande

Op dinsdag 23 april starten de herstellingswerken aan het wegdek in de Bruul. “De goot loopt er zowat in het midden van de straat”, zegt schepen van Openbare Werken Patrick Princen (Vld-Groen-M+). “En hoewel het wegdek er nog maar vijf jaar oud is komen de stenen langs de goot nu al op verschillende plaatsen los. Dat zou niet mogen. Daarom zullen we de kosten van de werken verhalen op de aannemer.”

Grote hinder op Korte Bruul

De meeste herstellingen in de Bruul zullen weinig tot geen hinder veroorzaken voor het verkeer en worden plaatselijk afgebakend. In de Korte Bruul , het straatje tussen de Botermarkt en de Grote Markt, is de hinder wel groot. Voor een periode van drie weken zal de straat afgesloten worden voor alle gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren. Voor handelaars gelden enkele tijdelijke maatregelen.

“Werken aan de Korte Bruul brengt natuurlijk implicaties voor de handelaars met zich mee. Daarom hebben we in samenspraak met de handelaars er ook bewust voor gekozen om de werken na de vrieskou en de shoppingevents te laten plaatsvinden”, zegt schepen van Economie Greet Geypen (Vld-Groen-M+). “Het is voor de handelaars ook belangrijk om hun klanten te ontvangen in de beste omstandigheden. Tegen de Lentebraderie van 31 mei en 1 juni ligt de winkelstraat er weer prima bij.”

Het autoverkeer dat normaal langs de Korte Bruul rijdt moet een omleiding volgen via de Geitestraat en de Ijzerenleen. Gezien het autoluw karakter van de Mechelse binnenstad gaat het vooral om hulpdiensten, vuilniswagens en leveranciers. Het stadhuis is met de wagen bereikbaar via de Ring, Veemarkt en Befferstraat. Deze maatregelen gelden voor de periode van 23 april tot en met 10 mei, wanneer de werken afgerond moeten zijn.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio