© VRT

DISCUSSIE. Moet Stig Broeckx Sportman van het Jaar worden? Waarom wel/niet?

Wim Rubbens uit Merksem schrok zich naar eigen zeggen een hoedje, toen hij donderdag opstond. Uit respect voor het onwaarschijnlijke revalidatieverhaal had hij een oproep gelanceerd om profwielrenner Stig Broeckx (28) sportman van het jaar te maken. De oproep werd massaal gedeeld.

ph

(Lees verder onder het invulformulier)

Moet Stig Broeckx voor u tot Sportman van het Jaar verkozen worden? En mag er dan een uitzondering gemaakt worden op het reglement van de verkiezing? Of moet er tegenover deze jaarlijkse titel een uitzonderlijke sportieve prestatie staan?

Reageer via onderstaand invulformulier. Een aantal reacties wordt zaterdag gebundeld in Gazet van Antwerpen.

Bijna drie jaar geleden

Op 28 mei zal het drie jaar geleden zijn dat Stig Broeckx in de voorlaatste rit van de Baloise Belgium Tour betrokken raakte bij een zware valpartij. Twee motoren probeerden toen het peloton in te halen, maar werden in de groep gekatapulteerd. Broeckx werd geraakt aan het hoofd, kreeg twee hersenbloedingen en belandde in een coma.

De sportman uit Dessel knokte zich na zijn coma op indrukwekkende wijze terug. Nu iedereen die revalidatie kan volgen in het tv-programma Bargoens, komt er van overal erkenning. “Dus: hij moet sportman van het jaar worden”, zegt Merksemnaar Wim Rubbens.

Meer sportnieuws