© Jan Van der Perre

Mortselse middenstand fleurt op: “Meer solidariteit, minder leegstand”

Ruim honderd middenstanders, sommigen in werkoutfit, verzamelden gisterenochtend op het Stadsplein voor een groepsfoto. Meteen het startschot van een actie om de plaatselijke detailhandelaars en horeca-uitbaters extra in de kijker te zetten.

Marc De Swert

Patrick Vendrig, voorzitter van de Adviesraad lokale economie, prijst het initiatief. “Een extra duwtje in de rug kan natuurlijk nooit kwaad. De samenwerking met het stadsbestuur en de lokale ambtenaar voor handel verloopt steeds beter. De solidariteit onder de handelaars is groot. We merken ook dat de leegstand hier stilaan vermindert.”

Steeds meer mensen vinden dus (opnieuw) de weg naar Mortsel, om er te komen winkelen of een hapje te eten. De komende maanden komen er alvast enkele horecazaken bij. “Het parkeerprobleem is trouwens minder groot dan sommigen denken. Er is nog wel enige schroom om de ondergrondse parking te gebruiken, maar daar is geen reden voor. De strubbelingen die er waren met de uitbater van de parking zijn al een tijdje van de baan en de prijzen van de tickets mogen we gerust democratisch noemen. Ook via de fietsostrade, vinden steeds meer shoppers hun weg opnieuw naar hier”, besluit Vendrig.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio