© Wim Hendrix

Twee maanden lang werken aan roltrappen

Liften voetgangerstunnel pas in 2020 aangepakt

De liften van de Sint-Annatunnel zijn aan vervanging toe, maar de geplande vernieuwing laat nog even op zich wachten. In afwachting worden vanaf april wel de roltrappen onder handen genomen.

joro

Om de storingen en defecten aan de liften van de voetgangerstunnel grondig en duurzaam aan te pakken, bereidt het Agentschap Wegen en Verkeer een groot renovatieproject voor. AWV hoopte in het tweede kwartaal van 2019 te kunnen starten, maar er werd geen geschikte aannemer gevonden en dus moet er een nieuwe procedure worden opgestart.

In afwachting van de grondige modernisering van de liften, die naar 2020 wordt doorgeschoven, zullen er tussen eind april en eind juni wel onderhoudswerken plaatsvinden aan de roltrappen. Tijdens de vernieuwingswerken aan de liften zullen de roltrappen immers dag en nacht draaien om de hinder op te vangen en dat intensief gebruik vraagt om een voorafgaandelijk grondig nazicht. Vooral in de maand juni zullen de roltrappen vaak stilliggen en zullen de gebruikers meer hinder ondervinden. Ook wanneer de roltrappen niet draaien, zullen ze doorgaans wel gebruikt kunnen worden.

© JHS

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio