Wereldberoemde kapper Jean-Louis David is overleden

Beauty

Wereldberoemde kapper Jean-Louis David is overleden

Print

De bekende Franse kapper, Jean-Louis David van de gelijknamige kapsalonketen, is op woensdagochtend overleden. Dat heeft het moederbedrijf Provalliance bekendgemaakt.

Jean-Louis David geldt als de Franse pionier van de franchisekapsalons en de uitvinder van de dégradé, maar de wereldbekende kapper is op woensdag op 85-jarige leeftijd overleden. Zijn gelijknamige kapsalons behoorden sinds 2008 tot het moederbedrijf Provalliance van die andere bekende Franse kapper, Franck Provost.

Jean-Louis David startte in de jaren vijftig als kapper op. Hij werd geboren in een kappersfamilie en opende in 1961 zijn eerste salon in Parijs. In 1970 werd hij bekend dankzij zijn dégradékapsel, dat toen een revolutie vormde binnen de kapperswereld. In de jaren zeventig en begin de jaren tachtig bouwde hij zijn merknaam op internationaal vlak uit.

In 2002 werd zijn bedrijf door het Amerikaanse Regis Corporation overgenomen, in 2008 werd het nogmaals overgenomen door Provalliance van Franck Provost. Het moederbedrijf maakte op woensdag in een persbericht bekend dat Jean-Louis David overleden is. Ook op Instagram plaatste het merk een subtiel eerbetoon.

NIET TE MISSEN