camera closecorrect downfacebook mail nextprevshare twitter video

Shoppen, sporten of naar de Tattoo Convention: onze tips voor het weekend

Tijd voor een nieuwe garderobe in je kleerkast? Dan trek je best naar Antwerpen voor het Antwerp Fashion Weekend. Of liever sporten voor een maatje minder of gewoon voor het plezier? In Mechelen en Bornem vinden grote sportevenementen plaats.

 RR

 id

1

ZA 06/04 - ZO 07/04

Modeshows op straat

www.antwerpfashionweekend.com

De Kammenstraat doet ook mee aan het Antwerp Fashion Weekend. RR

Om de paasvakantie goed in te zetten zet Antwerpen zijn mode extra in de kijker. Tijdens het Antwerp Fashion Weekend pakken tal van handelaars uit met allerlei voordelen. Zowel op zaterdag als (winkel)zondag worden er modeshows gehouden in de belangrijkste winkelstraten. Mannequins defileren de nieuwe collecties aan de Theodoor Van Rijswijckplaats, de Wapper en op het kruispunt aan de Wilde Zee. Op 6 en 7 april wordt in de Kammenstraat tussen 12u en 18u een ‘fashion sweep’ gehouden: gedragen kleren veranderen van eigenaar.

2

ZA 06/04

Schermersfeesten

www.sintmichielsgilde.com

Heb je er altijd al van gedroomd om een echt middeleeuws zwaard in handen te hebben en ermee te kunnen zwaaien? Dan moet je op 6 april op het Mechelseplein zijn. Ter ere van de eerste editie van de Schermersfeesten volgen er tussen 14u en 17u demonstraties. Tegelijk zijn er rondleidingen in het gildehuis van de Sint-Michielsgilde in de naburige Schermersstraat.

3

ZO 07/04

Obstakelrun in Bornem

www.onlythestrongsurvive.org

Archiefbeeld. RR

Wie aan lopen niet genoeg heeft, kan in Bornem deelnemen aan Only The Strong Survive. Het parcours van deze loop met obstakels wordt voor de tweede keer aangelegd in sportcentrum Breeven (Barelstraat 111b). Volwassenen kunnen kiezen tussen afstanden van 5 of 10 km met meer dan twintig hindernissen. Onder de noemer Only The Young Survive lopen 5- tot 11-jarigen een parcours van 2 km, en 12- tot 15-jarigen een van 5 km.

4

ZA 06/04 - ZO 07/04

60 jaar Zilvermeer

www.zilvermeer.be

Op zaterdag 6 en zondag 7 april gaat in het Zilvermeer het nieuwe toeristische seizoen van start. Het provinciaal groendomein in Mol, dat dit seizoen zijn 60ste verjaardag viert, is dit weekend gratis toegankelijk. Drie grote torens vormen de nieuwe blikvanger in de speeltuin van het Zilvermeer. De hoogste toren heeft een glijbaan van 4 meter hoog.

5

ZO 07/04

Spel van de Roetaert

www.herentals.be

 RR

Op zondag 7 april zijn alle kinderen van drie tot elf jaar in Herentals welkom op het Spel van de Roetaert. Verdeeld in vier leeftijdsgroepen mogen de kinderen jacht maken op pluchen konijnen en snoepjes die vanuit de toren van de Lakenhal naar beneden vallen. Inschrijven kan vanaf 13.30u op de Grote Markt. Tussen 14u en 15u kunnen de kinderen hun spieren losschudden tijdens een sessie discodans. De eerste konijntjes vallen om 15u uit de toren. Bovendien is het op 6 en 7 april Shop in Thals en zijn de winkels in het stadscentrum open.

6

ZA 06/04 - ZO 07/04

Tattoos aan de Schelde

www.waagnatie.eu

Het kruim van de Belgische en buitenlandse tatoeëerders aan het werk zien: dat kan dit weekend in de Waagnatie. De Tattoo Convention Antwerp, inmiddels al toe aan de twintigste editie, wordt opgeluisterd met livemuziek. Veel bezoekers nemen de kans te baat om in de Waagnatie een nieuwe tattoo te laten zetten. Er zijn ook demonstraties bodypainting, en voor kinderen is er animatie op maat. Op zondag 7 april vindt in Hal 2 van de Waagnatie tegelijk een grote rommelmarkt plaats.

7

ZO 07/04

10 km van Mechelen

www.ram-atletiek.be

De 10 km van Mechelen is al jaren een vaste waarde in de agenda van de jogger. Met start en aankomst in het provinciaal sport- en recreatiedomein De Nekker volgen de lopers op zondag 7 april een traject langs de Dijle en het Mechels Broek. Voor kinderen tot 12 jaar is er een kidsrun van 800m om 14u.

8

ZO 07/04

Internationale Beverdag

tgrom.be

 Natuurpunt

Met een gewicht tot 30 kg is de bever het grootste knaagdier van Europa. Sinds twee jaar huist er ook eentje in groentemuseum ’t Grom in Sint-Katelijne-Waver. Natuurpunt Mechelen organiseert op 7 april om 14u en 15u wandelingen langs de beverburcht. Kinderen bakken zelf een bevertaart in het bakhuis.

9

ZA 06/04 - ZO 07/04

Fantasy boven op Facts

www.facts.be

Met Facts wordt Flanders Expo in Gent op 6 en 7 april het mekka voor fans van films, tv-series en gaming. Je kunt er een babbeltje slaan met grote sterren als Charmed-actrice Shannen Doherty, Hannibal-acteur Mads Mikkelsen en Rocky-ster Dolph Lundgren. Of in bed kruipen met Ketnet-superheld Olly Wannabe. Maar de echte helden van deze beurs zijn de cosplayers, bezoekers die zich in het kostuum hijsen van hun favoriete personage.

10

DO 11/04 - ZO 14/04

Kasteel d’Ursel in de bloemen

www.fleurdesdames.be

 RR

Het Kasteel d’Ursel baadt vanaf 11 april in een zee van bloemen. Na voorheen in Antwerpen diverse locaties aangekleed te hebben, trekken de bloemisten van Fleur des Dames ditmaal naar Hingene. Voor het thema Flower and toys wordt ook speelgoed uit de collectie van het Mechelse Speelgoedmuseum in de presentatie verwerkt. Alle werken zijn gemaakt met echte bloemen.

.

Meest gelezen GVA+