Wielerhappening voor kansarme kinderen

De bestuursleden van WTC De Flierefluiter met lokale renster Marijke Van Loy. Foto: Leo Brouwers

Wielerhappening voor kansarme kinderen

Print
Westerlo -

WSC De Flierefluiter uit Tongerlo (Westerlo) organiseert op

zondag 21 april wielerwedstrijden voor Avalympics en Aspiranten. De opbrengst daarvan gaat naar de ondersteuning van een sinterklaas­­feest voor

kansarme kinderen.

WSC De Flierefluiter is sinds 2009 actief in Tongerlo. De vereniging werd opgericht als ondersteuning voor jonge plaatselijke renners. “Omdat Tongerlo de laatste jaren geen plaatselijke renners meer heeft, zochten we naar andere projecten die we financieel konden ondersteunen”, vertelt Willy Van Eysendeyk. “Zo gaven we de afgelopen jaren cheques aan Avalympics en de gehandicaptenbond van Tongerlo. Vorig jaar en ook dit jaar ondersteunen we financieel een sinterklaasfeest voor kansarme kinderen. Dat doen we in samenwerking met projecthuis De Dreef. In samenspraak met de ouders van de kinderen kochten we voor elk van hen een mooi cadeau. De Sint is die dan komen overhandigen op het Sinterklaasfeest. De glimlach op de gezichten van die kinderen was voor ons de motivatie om deze wielerwedstrijden te blijven organiseren.”

Op 21 april vertrekken de wielerwedstrijden aan het lokaal van de T-Blazers in de Bosstraat in Tongerlo. Op 10.30u start de wedstrijd van Avalympics. Daarna komen vanaf 13u de Aspiranten in verschillende leeftijdscategorieën aan de beurt.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio