© Jeffrey Gaens

© Jeffrey Gaens

1/2

Beerschot Wilrijk thuis onderuit tegen STVV met 1-2

Een verdienstelijk Beerschot Wilrijk moest slechts nipt de duimen leggen tegen Sint-Truiden. De thuisploeg kon een vroege voorsprong niet vasthouden, maar de gasten hadden wel een strafschop nodig om de drie punten op het Kiel over de streep te trekken.

Zoals aangekondigd begon Sint-Truiden aan de wedstrijd zonder de geblesseerde doelman Steppe en spits Boli. Bij Beerschot Wilrijk werd de zieke Hoffer vervangen door De Mets en mocht De Jonghe spelen in plaats van Grisez.

Het was Sint-Truiden dat onmiddellijk het initiatief opeiste. Er werd overal druk gezet op de speler in balbezit. De Beerschot Wilrijkafweer had de handen meer dan vol om een doelpunt te voorkomen. Kinoshita kreeg twee grote mogelijkheden, maar hij faalde telkens bij het besluiten.

Verrassende voorsprong

Bij de eerste tegenaanval was het de thuisploeg die verrassend op voorsprong klom. Dante Vanzeir omspeelde met een schijnbeweging zijn rechtstreekse tegenstander Teixeira en schoot onhoudbaar de 1-0 voorbij doelman Pirard. De gasten moesten toch even bekomen, zodat de wedstrijd meer in evenwicht viel. Telkens STVV het tempo verhoogde, had Beerschot Wilrijk het moeilijk om geen averij op te lopen. Sint-Truiden geraakte aan de gelijkmaker via Kinoshita. Er was wel een buitenspelreukje aan. De VAR had drie minuten nodig om uiteindelijk te beslissen dat het doelpunt geldig was.

De thuisploeg bleef zich kranig verdedigen. Een schot van Jimmy De Jonghe uit de tweede lijn zoefde over en slordig wegwerken van doelman Pirard leverde een kans op voor de ijverige Vanzeir. Ook Sint-Truiden brak nog eens gevaarlijk uit, maar doelman Vanhamel duwde de poging van Kinoshita in hoekschop.

Genekt door strafschop

Beerschot Wilrijk begon het best aan de tweede helft en kwam enkele keren dreigend opzetten. Jimmy De Jonghe kreeg op links veel ruimte en maakte daar handig van gebruik. Zo zette hij Tissoudali op weg naar een doelpunt, maar zijn poging ging nipt voorlangs.

Nu was het Sint-Truiden dat tegen de gang van het spel in op voorsprong klom. Een afgeweerde hoekschop werd opnieuw voor doel gebracht waarbij Prychynenko handspel beging. Botoka zette de stafschop om: 1-2.

Beerschot Wilrijk ging met de nodige overtuiging en degelijk voetbal op zoek gaan naar de gelijkmaker. Maar verder dan enkele dreigende kansen kwam het niet.

KFCO Beerschot Wilrijk: Vanhamel, Mboko, Prychynenko, Van den Bergh, De Jonghe,

Maes, De Mets, Van Hyfte, Brogno, Tissoudali, Vanzeir.

Sint-Truiden: Pirard, Tomiyasu, Teixeira, Sankhon, Endo, Botoka, De Sart, Asamoah, Kamada, Acolatse, Kinoshita.

Vervangingen: 55' Acolatse door Ceballos, 75' Brogno door Bugridze, 77' Kinoshita door Sekine, 79' Van Hyfte door Placca, 85' De Mets door Montiel, 90' De Sart door Vloet

Doelpunten: 9' Vanzeir 1-0, 29' Kinoshita 1-1, 58' Botoka (strafschop) 1-2,

Gele kaarten: 36' Botaka, 45' Sankhon, 60' Mboko, 62' Tomiyasu, 90' Ceballos

Rode kaarten: Geen.

Toeschouwers: 1850

Scheidsrechter: Boterberg.

EINDSTAND: KFCO Beerschot Wilrijk - STVV: 1-2

Meer voetbalnieuws