© PDW

Bobbejaanland en Planckendael vallen in de prijzen tijdens jaarlijkse verkiezing

Walibi, de Efteling in Nederland en Europa-Park in Duitsland zijn de grote winnaars van de Diamond Themepark Awards. Pairi Daiza is het beste dierenpark van Europa. In de Antwerpse regio zijn er ook winnaars te vinden, Planckendael en Bobbejaanland vielen in de prijzen.

jdg, bap

De Diamond Themepark Awards worden elk jaar net voor de start van het pretparkseizoen uitgereikt. De prijzen worden bepaald door een professionele jury, door de parken zelf en door het publiek.

Beginnen we bij de algemene prijzen: het beste pretpark van België is Walibi, het beste van de Lage Landen is de Efteling en in Europa moet je - nog steeds - in Europa-Park zijn. Wie de beste attractie van België wil bezoeken, kan terecht in Bobbejaanland voor de Sledgehammer, voor de beste coaster van Europa moet je iéts verder rijden: dat is de Taron, een attractie in Middeleeuwse stijl in Phantasialand, net over de Duitse grens. Nog in Phantasialand staat met Chiapas de beste attractie: met een helling van 53 graden de steilste splash ter wereld.

Pairi Daiza

Wie het meer begrepen heeft op de beestjes, moet in Pairi Daiza zijn. Het dierenpark van Marc Coucke werd verkozen tot beste van Europa. De dierentuin werd ook uitgeroepen tot mooiste park van België en geroemd vanwege het beste dierenverblijf (de Bloementempel van de orang-oetans) en de beste demonstratie (het Bad der Olifanten). Ook viel Pairi Daiza in de prijzen voor de ‘mooiste geboorte’, van orang-oetan Sungai. Dierentuin Planckendael uit Muizen (Mechelen) wordt dan weer als ‘Meest kindvriendelijke zoo’ bekroond.

Tot slot nog een opvallende winnaar in een kleine categorie: het beste personeel vind je in Bellewaerde, nabij Ieper. Vriendelijk zijn werpt daar dus zijn vruchten af.

Bekijk hieronder de volledige uitslag van de ‘Diamond ThemePark Awards’:

MEER OVER Walibi

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio