Aangeboden door A.S.Adventure

© A.S.Adventure

Met deze fietskledij trotseer je weer en woon-werkverkeer

Met de juiste fietskleding en accessoires wordt je rit naar en van het werk een stuk comfortabeler én veiliger. We wijzen je de weg naar enkele onmisbare essentials voor meer fietsplezier!

Hoe kies ik de juiste kleding om naar mijn werk te fietsen?Ben jij die – al lang niet meer zo – eenzame fietser die kromgebogen over je stuur weer en wind trotseert om je woon-werktraject te overbruggen? Met de juiste fietskleding en accessoires wordt je rit een stuk comfortabeler én veiliger.

De beste fietskleding: zo kan je tegen de regenDraag steeds een waterdichte én ademende regenjas. Tijdens het fietsen ga je al snel zweten en dat vocht moet snel afgevoerd worden, als je natte wil kleren wil vermijden.

Hetzelfde geldt voor je regenbroek! Een fleece en technisch ondergoed maken het drielagensysteem af en houden je lekker warm wanneer de temperaturen een dipje krijgen.

Ook handig als je geen natte sokken wil: een set overschoenen met een Gore-Tex®-membraan. Gaan de weergoden écht heftig te keer, dan trek je best een regenhoesje over je helm en rugzak.

De sterkste fietsverlichting: baken in de duisternisIn het donker ben je als fietser heel slecht zichtbaar in verkeer. Je draagt dus best kleding die voorzien is van reflecterend materiaal of een fluohesje met fluorescerende accenten over je gewone kleren. Een reflecterend enkel- of kniebandje is extra zichtbaar door de draaiende bewegingen van je benen. Check steeds voor je vertrek of de lichten van je fiets wel werken en neem voor de zekerheid een reservesetje batterijen mee als je onderweg zonder power komt te zitten. Rijd je vaak langs donkere wegen? Met een usb-oplaadbare batterij zorgt je fietslamp voor een grotere lichtsterkte.

De veiligste fietshelm: hou je hoofd erbijAls fietser blijf je kwetsbaar. Bescherm je hoofd daarom steeds met een goed passende, lichte en ventilerende fietshelm die voldoet aan de Europese EN 1078-norm. Op een snelle e-bike of speed pedelec moet de helm bovendien ook het achterhoofd en de slapen beschermen, en in de toekomst wordt mogelijk zelfs de NTA-8776 norm verplicht voor deze speciale categorie fietshelmen.

Hoe weet je of je fietshelm goed zit? Meet de omtrek van je hoofd – die komt overeen met de maat van je helm – en trek het kinbandje strak. Als hij goed blijft zitten wanneer je je hoofd stevig heen en weer schudt, heb je de juiste maat beet. Niet vergeten: na een zware val biedt je helm veel minder bescherming en schaf je best zo snel mogelijk een nieuw exemplaar aan.

TIP: De juiste fietshelm kiezen is helemaal niet moeilijk. Zo doe je het! >>

De sterkste fietstas: gepakt en gezakt Dagelijks neem je heel wat spullen mee naar het werk: een thermos soep, je lunchbox, je laptop, een extra trui … Wil je veel zware spullen vervoeren op je fiets, verdeel het gewicht dan over twee achtertassen – zo blijf je beter in balans tijdens het fietsen. Voor je portefeuille, sleutels en smartphone is een stuurtasje voldoende. Voor de veelzijdige fietsers onder ons bestaan er ook tassen met de stijlvolle look van een schoudertas of boodschappentas. Altijd handig als je je fietstas ook voor andere doeleinden wil gebruiken!

Op zoek naar modieuze, comfortabel zittende fietskleding waarin je moeiteloos het mooie weer maakt? Laat je dan inspireren door deze bikelooks voor dames en heren.