© rr

Getuigen gezocht: wie zag witte Alfa Romeo na granaatontploffing in Antwerpen-Noord?

Het Antwerpse parket doet in het VTM-opsporingsprogramma Faroek een oproep naar getuigen van de granaatontploffing in de De Pretstraat in Antwerpen-Noord op 18 maart. De auto die de daders gebruikten, brandde uit nabij Maasmechelen.

dvd

De explosie gebeurde om 4.10u. Verscheidene auto’s raakten zwaar beschadigd. Uit het onderzoek blijkt dat de daders een witte Alfa Romeo Giulietta gebruikten. Die was een tijdje voor de feiten gestolen en werd achteraf, om 5.30u, in brand gestoken op de pechstrook van de E314 in de buurt van Maasmechelen. Hij werd gevonden aan kilometerpaal 9, net voor het Ecoduct Kikbeek. De nummerplaten en de tankklep waren verwijderd.

Dashcam

Het parket is op zoek naar getuigen die op dat moment zijn gepasseerd. “Mogelijk hebben zij iemand zien uitstappen, hebben ze een tweede wagen gezien of iemand zien wegwandelen”, zegt Sylvie Van Baden van het Antwerpse parket. “Wij zoeken ook mensen die een dashcam hebben en daar op dat moment gepasseerd zijn. Mogelijk hebben zij iets kunnen filmen. Wij weten dat er tijdens het blussen mensen ter plaatse waren, maar we hebben hun identiteit niet. We vragen dat zij zich kenbaar maken.”

Het parket wijst ook op de afgebroken tankklep, een herkenbaar kenmerk. Ook uitbaters van tankstations wordt gevraagd hun camerabeelden van de nacht van 18 maart te willen bekijken op zoek naar die witte Alfa Romeo.

Tips zijn welkom op 0800/30.300 of opsporingen@police.belgium.eu

LEES OOK: OVERZICHT. Alle drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen

Nu in het nieuws