© bfm

Drie havenarbeiders opgepakt die hulp zouden hebben verleend aan drugsmaffia

De federale gerechtelijke politie en de scheepvaartpolitie in Antwerpen hebben dinsdag drie mannen opgepakt die in de haven van Antwerpen werken. Dat laat het Antwerpse parket weten. Het gerecht verdenkt hen ervan dat ze hun functie hebben misbruikt door hand-en-spandiensten te leveren voor criminele organisaties die zich inlaten met de invoer van verdovende middelen.

sare, dvd

De arrestaties gebeurden in het kader van twee lopende gerechtelijke onderzoeken. Op vraag van de onderzoeksrechter in Antwerpen gebeurden daarom dinsdag verschillende huiszoekingen door de federale gerechtelijke politie van Antwerpen en de scheepvaartpolitie.

Tijdens die actie werden drie havenarbeiders gearresteerd. Een 32-jarige man werd op een kaai gearresteerd, een man van 40 en een man van 51 werden thuis opgepakt. In een van de dossiers werd eind 2018 een lading van ongeveer 500 kilo cocaïne ontdekt.

“Eén van deze verdachten was in de zomer van 2017 het doelwit van een aanslag op zijn woning”, aldus het parket in een persbericht. Volgens onze informatie gaat het om Paul J. uit Wilrijk, wiens woning onder vuur werd genomen. Er werd toen ook een auto van een buurman in brand gestoken.

(Lees verder onder de foto)

© BFM

Volgens het parket werden ook verschillende luxevoertuigen in beslag genomen.

De drie mannen zijn vandaag voor de onderzoeksrechter verschenen en ze zijn aangehouden. Het gerechtelijk onderzoek naar het aandeel en de rol van de verdachten wordt verdergezet.

“Het parket van Antwerpen en FGP Antwerpen willen de samenwerking met de havenautoriteiten en terminaluitbaters in deze dossiers benadrukken”, klinkt het nog. “Mensen die anoniem informatie willen delen over gelijkaardige feiten kunnen dat doen op www.onzehavendrugsvrij.be.”

LEES OOK: OVERZICHT. Alle drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen

Nu in het nieuws