© BELGAIMAGE

Landbouwers dreigen: "Vlaamse Ardennen gaan op slot tijdens wielerklassiekers"

Landbouwers in de Vlaamse Ardennen zijn de wanhoop nabij, verklaart Lieven De Stoppeleire, voorzitter van Algemeen Boerensyndicaat (ABS) Vlaamse Ardennen. Daarom dreigt het ABS met acties om familiale landbouwers een hart onder de riem te steken.

De druppel die de emmer doet overlopen is het nieuwe Mestactieplan, MAP 6. "Er worden maatregelen door onze strot geduwd die niet haalbaar zijn, zoals nog meer teeltbeperkingen", aldus De Stoppeleire.

Woensdag vindt Dwars door Vlaanderen plaats, zondag de Ronde van Vlaanderen. "Als we niet gehoord worden, gaan de Vlaamse Ardennen op slot", luidt het.

Prikactie

Het ABS start woensdag met een ‘prikactie’ aan één van de toegangspoorten van de Vlaamse Ardennen, in Oudenaarde aan het rondpunt op de N60 in Leupegem. Het is de bedoeling om dag per dag te bekijken hoe er op de acties wordt gereageerd. "Politiek en maatschappij moeten beseffen dat lokale voedselproductie cruciaal is en dat dit vandaag niet meer kan gegarandeerd worden door de steeds strengere wetgevingen", besluit De Stoppeleire.

Nu in het nieuws