© Gil Plaquet

Maanrockrally organiseert voorrondes in De Club

Wie jong muzikaal talent wil ontdekken, kan deze maand terecht in De Club, op de nieuwe jongerenzone Transit M in Mechelen. Daar vinden gedurende drie vrijdagen de voorrondes van de Maanrockrally plaats. Achttien bands nemen het tegen elkaar op.

Stijn Van de Sande

Maar liefst 149 muziekgroepen en artiesten schreven zich in voor de Maanrockrally 2019. Daaruit werden er uiteindelijk achttien geselecteerd. Zij mogen het beste van zichzelf geven tijdens de voorrondes. Op vrijdagen 5, 12 en 26 april strijden telkens zes groepen om een plekje in de grote finale. Die vindt traditiegetrouw plaats op het Apart Podium van Maanrock komende zomer. De winnaar krijgt een geldprijs en mag Maanrock 2020 openen op het Groot Podium. Vorig jaar won P.A.N.T.H.E.R de Maanrockrally.

In tegenstelling tot de voorbije jaren worden de voorrondes niet langer georganiseerd in het Cultuurcentrum, maar in De Club op Transit M. Ook aan de selectiecriteria werd gesleuteld. “Zo moet minstens de helft van de bandleden jonger zijn dan 30 jaar en moet de groep haar thuisbasis hebben op minder dan 25 kilometer van Mechelen. Op die manier behouden we het jonge en Mechelse karakter van de Maanrockrally”, zeggen schepen van Jeugd Abdrahman Labsir en Mechelen Feest-voorzitter Kristof Calvo (beiden Vld-Groen-M+).

De voorrondes beginnen telkens om 20u.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio