© Politiezone Antwerpen

Politie vindt illegale opslagplaats met 10.000 autobanden “bestemd voor Afrika”

De Antwerpse politie heeft maandag in Merksem een illegale opslagplaats met naar schatting 10.000 autobanden gevonden. Die waren bestemd voor hergebruik in Afrika. De verantwoordelijke moet zo snel mogelijk starten met de afvoer.

dvd

Na een tip brachten rechercheurs van de dienst leefmilieu samen met de dienst milieutoezicht van de Stad Antwerpen maandag een bezoek aan het gebouw. Op het gelijkvloers en in de achtergelegen, half afgebroken hangar vonden ze stapels autobanden.

Sommige lagen netjes gesorteerd, maar het overgrote deel was gewoon op elkaar gegooid. Volgens de eigenaar waren de banden bestemd voor hergebruik in Afrika.

Veiligheidsrisico

Boven de opslagplaats vonden de speurders twee verdiepingen met appartementen. “Uit de controle bleek snel dat er een veiligheidsrisico was voor de onmiddellijk omgeving”, zegt de politie in een persbericht. “Daarom werden de brandweer en de stadsingenieur ter plaatse gevraagd.”

De gas en de elektriciteit werden meteen afgesloten en het pand werd verzegeld. Er was volgens de politie onder meer sprake van een niet-gekeurde gas- en elektriciteitsinstallatie, ontoereikende brandpreventiemiddelen, onveilige toegang tot het gebouw en de aanwezigheid van een dak met asbesthoudende golfplaten.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio