Stromae ontwerpt kledinglijn voor Pasen

Op je paasbest zijn? Dat kan dit jaar in een T-shirt of sokken van Paul Van Haver, beter bekend als Stromae, en zijn vrouw Coralie Barbier. De artiest en de styliste ontwierpen met hun modelabel ‘Mosaert’ een minicollectie voor Pasen.

Hanne Vandenweghe

Het creatieve duo heeft uniseks T-shirts ontworpen - een donkerblauw en een wit model - met een print van een groot ei tussen lentebloemen. De stuks zijn een eerbetoon aan Fabergé-eieren. Dat zijn weelderige juwelen in de vorm van paaseieren, die vroeger vaak cadeau werden gedaan in Rusland. Fans kunnen zich ook een paar donkerblauwe of witte kousen aanschaffen, respectievelijk met een roze of rood bloemenpatroon.

De minicollectie is volgens Barbier een aanvulling van de vorige collectie, Capsule 5, waarin de thema’s art deco en art nouveau terugkomen. “Ik wilde dezelfde lijn doortrekken, maar tegelijk een extra vintage touch toevoegen”, zegt de styliste in een persbericht. “Ik hou van T-shirts van oude rockbands die je tegenwoordig overal ziet en wilde diezelfde sfeer oproepen.” Alle stuks uit deze paascollectie worden volledig in België en Frankrijk gemaakt. Ze zullen in een beperkte oplage verkrijgbaar zijn via de officiële website van het merk vanaf woensdag 3 april om 17 uur. T-shirts kosten 110 euro, een paar sokken 25 euro.

© Benjamin Brolet

Het Belgische modelabel Mosaert - een anagram van Stromae - bestaat sinds 2009 en brengt één lijn per jaar uit. In april 2018 maakten onze landgenoten indruk in Parijs met hun zogenoemde ‘Mosaert Fabrique’, een kunstinstallatie die werd ondergebracht in modewarenhuis Le Bon Marché in de Franse hoofdstad. Daarin werden de ontwerpen uit ‘de grootste collectie tot nu toe’ Capsule 5 voorgesteld. Stromae trakteerde voor de gelegenheid ook met langverwachte nieuwe muziek. Voor de modeshow schreef hij speciaal het nummer ‘Défiler’, samen met zijn broer en art director Luc Junior Tam. Voor het eerst in de geschiedenis van het merk werd een collectie aangevuld met interieurspullen zoals behang, servies en kussens.

Meer informatie: store.mosaert.com

NIET TE MISSEN