© rr

© rr

1 / 2

Twee nieuwe unieke ontbijtkarren zorgen voor huiselijke sfeer in WZC Ter Bleeke

In woonzorgcentrum Ter Bleeke in Oostmalle rijden sinds kort twee nagelnieuwe ontbijtkarren rond. De karren zijn volledig ontworpen door creatieve medewerkers en moeten ervoor zorgen dat de verdeling van de maaltijden nog huiselijker en aangenamer wordt.

Kristin Matthyssen

Het college van burgemeester en schepenen nam de eerste avondronde mee voor haar rekening en bediende alle zestig bewoners van Ter Bleeke. De verdeling van de maaltijden is voor de meeste bewoners drie keer per dag een hoogtepunt.

“In een van de referentiewerkingen in woonzorgcentrum Ter Bleeke wil het personeel ervoor zorgen dat bewoners echt kunnen genieten van die drie maaltijden", legt schepen Wouter Patho (N-VA) uit. "De werkgroep Aan Tafel! bestaat uit huismoeders, animatoren, zorgkundigen en medewerkers uit de keuken. Zij nemen onder andere initiatieven om ervoor te zorgen dat samen eten in een huiselijke en aangename sfeer vlot verloopt. Ze hechten aandacht aan het menu en de kwaliteit van de voeding, maar ook aan de beleving van de maaltijd. Het gaat bijvoorbeeld om aangepaste bediening en themawerking.”

Vanuit deze werkgroep groeide een tof idee. Enkele creatieve medewerkers ontwikkelden een kleurrijke, warme en huiselijke ontbijtkar. Michel, Danny en Anja werden in de bloemetjes gezet voor hun enthousiasme, creativiteit, energie en tijd.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio