Nachtclub moet twee weken de deuren sluiten na herhaaldelijke overlast

De Marchicaclub, een nachtclub vlak bij het Centraal Station, moet twee weken de deuren sluiten. Dat besliste Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) na herhaaldelijke overlast. Het volume van de muziek werd telkens snel naar beneden gedraaid wanneer de bezoekers of het personeel merkte dat de politie aankwam voor een controle.

jtp

“Sinds een jaar zijn er al tientallen klachten voor geluidsoverlast binnengekomen bij de politie over de club in de Van Schoonhovenstraat. Zij controleerden de club regelmatig, maar telkens wanneer bezoekers of personeel hen opmerkten werd het volume snel naar beneden gedraaid”, zo legt Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever (N-VA) uit.

De uitbater bleek niet over de juiste vergunningen te beschikken om het café open te houden. De deur van het café bleek verschillende keren slotvast te zijn, nochtans tijdens de openingsuren. Ook het rookverbod werd niet nageleefd. Er liepen ook soms klachten binnen van geweld tussen klanten onderling, of tussen de portier en een klant.

Boksbeugels

Bij de laatste controle kon de politie vaststellen dat het rookverbod niet nageleefd werd, dat er waterpijp werd gerookt zonder vergunning, en dat er twee niet-vergunde portiers werden ingezet die boksbeugels bij hadden. Een klant had pepperspray bij zich. Verder trof de politie vijftien mensen aan die illegaal in het land verbleven.

“De vaststellingen van de politie tonen duidelijk aan dat de uitbating van de club zorgt voor herhaaldelijke overlast en verstoring van de openbare veiligheid. Door de ernst en het aantal vaststellingen, en het feit dat de uitbater geen maatregelen neemt om overlast te beperken, is een sluiting van twee weken – van 5 april tot en met 19 april tussen 3 en 8 uur – noodzakelijk”, aldus woordvoerder Johan Vermant nog.

De uitbater van de nachtclub is ook verplicht om een geluidsbegrenzer en een camerasysteem te implementeren. Anders mag de club in de toekomst niet meer open tussen 3 uur en 8 uur.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio