© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

1 / 5

Stuntzege op de Bosuil: Antwerp vloert leider Genk met dank aan oppermachtige Bolat

Antwerp heeft zijn eerste thuisoverwinning tegen een topclub opgespaard voor de Play-offs. The Great Old klom tegen koploper KRC Genk op voorsprong nog voor de wedstrijd goed en wel was begonnen. Na rust was het 45 minuten lang pompen, maar deze keer niet verzuipen dankzij uitblinker Bolat. Een spraakmakende driepunter van rood-wit, dat het titeldebat mogelijk een nieuwe wending geeft.

dige

Amper zes zeges in vijftien thuisduels, zonder triomf tegen een G5-club. Daar moest tegen de competitieleider verandering in komen. Geen Hairemans of Rodrigues in de ploeg bij Antwerp. Wél Govea voor Bolingi. “Een keuze voor extra creativiteit”, verklaarde Bölöni voor de aftrap zijn opvallende ingreep. Lamkel Ze mocht blijven staan en lokte al na 4 minuten een interessante vrije trap uit. Refaelov vond het gaatje naast de muur en vloerde Vukovic in de hoek die hij moest afdekken. Serieuze inschattingsfout van de Australische goalie, maar dat kon de thuisaanhang in de striemende lenteregen niet deren.

Bolat met twee supersaves

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Antwerp

Genk

The Great Old had de match net als op Sclessin van bij het begin in handen. Van Damme en Mbokani, de mannen die sterk aan deze Play-offs begonnen, trokken de lijn door. Dieu was alweer niet van de bal te zetten, terwijl Van Damme achterin haast alles opruimde. Op de eerste grote kans voor de bezoekers was het dan ook wachten tot minuut 26. Bolat redde prima op de inzet van topschutter Samatta. Het Antwerpse sluitstuk was in grote doen, want enkele minuten later hield hij de pijlsnelle Ito van een doelpunt. Slim gehandeld ook van Juklerod die niet hapte en zo geen penalty veroorzaakte.

Even voorbij het halfuur voerde Clement een opvallende, tactische wissel door. De Genkse T1 haalde Aidoo van het veld, hoewel die niet geblesseerd leek. Zijn invaller Lucumi ging haast meteen na zijn invalbeurt op de bon na een noodingreep op, wie anders dan, Mbokani. The Great Old stak de neus voor rust nog twee keer aan het venster. Van Damme en Refaelov vuurden een grondscherend schot af, weliswaar recht op de doelman.

Bolat bezwijkt niet onder de Genkse druk

Antwerp wilde niet de fout van afgelopen vrijdag maken, maar moest al vroeg in de tweede periode de wet van de sterkste ondergaan. Genk voerde de forcing, terwijl de roodhemden telkens dat tikkeltje te laat kwamen. Behalve Bolat dan, die voor de derde keer uitpakte met een topredding. Ito werd weliswaar afgevlagd voor buitenspel.

Met het laatste kwart in zicht schudde Mbokani het thuispubliek toch nog eens wakker. De aanvalsleider ging zijn kans en stuitte op Dewaest. Aan de overzijde hadden we van Bolat nog niet alles gezien. Met een overhoekse kopbal zag iedereen de gelijkmaker al tegen de touwen belanden. Dat was buiten de clean sheet-specialist van de Bosuil gerekend. Met uitgestrekte arm redde hij miraculeus.

Op de counter probeerde Lamkel Ze, dat had wat geweest na zijn akkefietje met Van Damme, de match te beslissen, maar de 1-0 bleef op het bord staan. Genoeg voor een felbevochten zege en eerste PO1-winst ooit. Antwerp maakt zo zijn rol van scherprechter al op speeldag 2 waar. Zondag wacht een belangrijke verplaatsing naar Anderlecht met het oog op een Europees ticket.

Herbeleef hieronder de 1-0 van Antwerp tegen Genk

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws