© Shutterstock

Truckchauffeur krijgt twee jaar cel voor seksuele relatie met 12-jarig meisje, ouders van kind gaan vrijuit

Een man uit Begijnendijk heeft twee jaar cel (met uitstel) gekregen omdat hij op zijn 25ste maandenlang een liefdes- en seksrelatie had met een 12-jarig meisje. Zijn moeder krijgt één jaar celstraf met uitstel omdat ze liet begaan. Vier andere familieleden krijgen opschorting van straf.

atb, jvh

Vrachtwagenchauffeur Kevin V. E. leerde het meisje vijf jaar geleden toen zijn ouders uit Kalmthout haar in huis namen. Hij begon een seksuele relatie met het meisje, met medeweten van zijn ouders. “Het is opvallend hoe licht de beklaagden erover gaan”, vond de procureur vorige maand. “Het slachtoffer is misbruikt op een degoutante wijze. Ze was een bijzonder kwetsbaar meisje dat niet werd opgevangen door haar ouders. Het gaat hier om verkrachting en aanranding van de eerbaarheid van een 12-jarige. Allemaal waren jullie op de hoogte en het werd zelfs goedgekeurd.”

De rechter gaf Kevin V. E. vandaag twee jaar cel met uitstel, en legde de man ook enkele voorwaarden op: een contactverbod met het meisje, een cursus ‘dader seksueel geweld’, en een verplichte therapie voor zijn persoonlijkheidsproblemen.

Zijn moeder Christel A., die tijdens het proces nog liet noteren dat je “de liefde niet kan tegenhouden” kreeg één jaar cel en 8.000 euro boete met uitstel. De stiefvader van Kevin V. E. en enkele andere familieleden, die ook terechtstonden voor schuldig verzuim, kregen opschorting van straf voor een periode van 2 jaar. Maar niet voordat de rechter hen had ingepeperd dat je “met een kind van 12 je verantwoordelijkheid moet nemen: daar begin je geen relatie mee. En als je dat ziet gebeuren, tolereer je dat zeker niet.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio