© Dirk Vertommen

Volgende week veel verkeershinder verwacht door werken in stationsbuurt

Er wordt volgende week gewerkt in de Hendrik Consciencestraat in de Mechelse stationsbuurt. Er worden een nieuwe glasvezel- en hoogspanningskabel aangelegd. Deze werken kunnen heel wat verkeershinder met zich meebrengen.

Stijn Van de Sande

Van 8 tot en met 12 april worden er werken uitgevoerd in de Hendrik Consciencestraat in Mechelen. Eurofiber zal er een nieuwe glasvezelkabel aanleggen voor de bedrijven in de buurt en Fluvius maakt van die gelegenheid gebruik om op diezelfde plaats ook een hoogspanningskabel te leggen. “We anticiperen daarmee op de toekomst, wanneer er bijvoorbeeld ANPR-camera’s zouden komen. Dan is de kabel al voorhanden”, zegt schepen van Openbare Werken Patrick Princen (Vld-Groen-M+).

Verkeershinder

De werken verlopen gefaseerd en vooral tijdens de eerste dagen kunnen ze voor heel wat verkeershinder zorgen. “De rijbaan wordt gereduceerd tot twee rijvakken, en op sommige momenten zelfs tot één. We kiezen er daarom bewust voor om de werken in de paasvakantie te laten plaatsvinden en de fases die de grootste hinder veroorzaken zullen maximaal één dag in beslag nemen. Ze moeten ook gebeuren buiten de spitsuren tussen 9u en 15u. Zo proberen we de overlast tot een minimum te beperken.”

Op verschillende momenten zullen ook het voet- en fietspad in de Consciencestraat en de doorsteek naar de Colomastraat afgesloten worden. Er worden wel corridors voorzien zodat voetgangers en fietsers te allen tijde doorgang behouden. Ten laatste op vrijdag 12 april zullen de werkzaamheden afgerond zijn.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio