© Provincie Antwerpen

Ring van Geel vier dagen afgesloten voor inschuiven van fietstunnel

De Ring van Geel (R14) zal tijdens het paasweekend volledig afgesloten zijn door werken aan de fietstunnel. Er wordt 1,4 miljoen euro uitgetrokken voor het project.

bap

De werken aan de fietstunnel zijn eind 2018 reeds gestart. De bouw van de nieuwe fietstunnel werd al naast het spoor aangevat, aan de zijde van Larum.

De betonnen constructie zal tijdens het paasweekend op zijn plaats worden geschoven. De Ring van Geel zal daardoor van vrijdag 19 april om 9u tot dinsdag 23 april om 6u afgesloten zijn ter hoogte van Rauwelkoven. Aan de verkeerslichten ring-Larumseweg is de ring volledig afgesloten. Aan de andere kant van de brug zal de R14 net na de afslag naar Rauwelkoven versperd zijn. De oprit aan de kant van het voetbalstadion en de afrit naar Rauwelkoven, aan de kant van Larum, kan wel het hele weekend worden gebruikt.

Fietspad

De afwerking van de betonnen tunnel is voorzien voor na het paasweekend. Later dit jaar wordt het fietspad aangelegd.

Voor de bouw van de fietstunnel wordt 1,4 miljoen euro uitgetrokken door de provincie Antwerpen. De Vlaamse overheid draagt 600.000 euro bij voor het project. Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling verleent een subsidie van 632.000 euro.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio