Einde van een tijdperk: Gert Verhulst stopt als Gertje van Samson

Gert Verhulst kruipt niet langer in de huid van ‘Gertje’ in ‘Samson & Gert’. Dat heeft hij dinsdag aangekondigd op een persconferentie. Of zijn personage wordt vervangen door een opvolger, is nog niet bekend. Samson blijft wel bestaan.

evdg, inke

Gert Verhulst kondigde zijn afscheid van Samson & Gert dinsdag aan, aan de medewerkers van Studio 100 en aan de verzamelde pers. “Na 30 jaar heb ik beslist om te stoppen met Samson & Gert. Ik heb intens veel plezier beleefd aan dit grote avontuur. Ik doe het nog graag, maar er komt een dag dat het zielig wordt, zo’n oude vent die liedjes staat te zingen naast een pop. Ik wou die dag dat het triestig wordt voor zijn. Al vinden sommigen misschien dat het al te laat is. (lacht)”

(Lees verder onder de video)

“We hebben met het hele team heel hard gewerkt en nog veel harder gelachen samen. Wanneer we optreden met Samson & Gert, voel ik de warmte en genegenheid van het publiek. Dat doet mij enorm veel deugd”, aldus Verhulst.

In december 1989 waren Samson & Gert voor het eerst samen te zien op tv. 30 jaar, 800 afleveringen, 28 kerstshows en 17 albums later is het vrolijke duo niet meer weg te denken uit het collectieve Vlaamse geheugen.

Of zijn trouwe viervoeter een nieuw baasje krijgt, is nog niet duidelijk. “We zijn er zelf nog niet uit wat er precies met Samson zal gebeuren”, klink het. De Studio 100-baas, die zijn functie binnen het bedrijf gewoon behoudt, benadrukte wel dat het personage van Samson blijft voortbestaan.

Dertig jaar Samson

“Ik wil graag in schoonheid afscheid nemen en ben van plan om te genieten van elke seconde van onze jubileumshow voor dertig jaar Samson. Samson neemt overigens geen afscheid, met hem hebben we nog grote plannen. En voor alle duidelijkheid: ik verlaat Studio 100 niet. ”

De jubileumshow loopt vanaf 21 december in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.

LEES OOK. Zo vader, zo zoon: Viktor Verhulst schrijft eerste kerstshow voor Samson en Gert: “Voor ik het wist, stond alles op papier”

Nu in het nieuws