© BELGA

Slecht nieuws voor Oliver Naesen: meesterknecht Tony Gallopin kan niet starten in Ronde van Vlaanderen

Tony Gallopin past woensdag voor Dwars door Vlaanderen en zal zondag ook niet aan de start verschijnen van de Ronde van Vlaanderen. Dat heeft de Fransman van AG2R La Mondiale laten weten. Gallopin sukkelt nog met de gevolgen van een val tijdens de laatste rit van de Ronde van Catalonië.

“Beetje bij beetje word ik weer de oude na de zware val”, schreef Gallopin, die last heeft aan de linkerschouder, op Instagram. “Maar ik laat verstek gaan voor Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. Ik ga een beetje rust nemen en mik op de Ronde van Italië.”

AG2R bevestigt intussen dat Gallopin bij de val geen breuken opliep. Zijn teammaat Romain Bardet, die op hetzelfde moment ten val kwam, liep verschillende wonden en kneuzingen op aan de borst. Hij gaat later nog onder de scanner om de juiste ernst van de blessures te bepalen.

Het afhaken van Gallopin is vooral voor Oliver Naesen slecht nieuws. Gallopin kan behoorlijk goed uit de voeten op de Vlaamse wegen en reed in dienst van Lotto-Belisol meermaals de Vlaamse klassiekers. Naesen had de hulp van de Fransman in Vlaanderens Mooiste goed kunnen gebruiken.

(belga)

MEER OVER Ronde van Vlaanderen

Meer sportnieuws