Basketbalvedette LeBron James laat WK met Team USA schieten, maar houdt deur richting Olympische Spelen open

LeBron James zal met de Amerikaanse nationale ploeg niet deelnemen aan het WK basket, deze zomer in China. Dat heeft de superster van de NBA verklaard in een gesprek met sportwebsite The Athletic. De 34-jarige James staat wel open om zijn land op de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio te vertegenwoordigen.

(Belga)

James komt dit seizoen niet meer in actie. De topbasketballer van de Los Angeles Lakers krijgt rust om te herstellen van een hardnekkige liesblessure. Het WK laat hij dus schieten. “Ik hou echt van bondscoach Gregg Popovich, maar dit is geen goede zomer voor mij om mee te doen”, verklaarde James zijn afwezigheid.

Een deelname aan de Spelen van volgend jaar blijft wel “een mogelijkheid”, aldus James. “Ik vind de OS geweldig. Al hangt het er ook een beetje vanaf hoe ik me dan zal voelen.”

James maakte al in 2004 deel uit van Team USA in Athene, maar had slechts een klein aandeel in de bronzen medaille. In 2008 en 2012 was hij wel een van de uitblinkers bij telkens een olympische titel. In 2016, waar de Amerikanen ook goud pakten, was hij niet van de partij.

Meer sportnieuws