© Thomas Geuens

VTM Go: gratis tv-kijken op maat

VTM geeft vandaag het startschot van VTM Go, dat gebruikers de kans geeft om gratis tv te kijken en binnen- en buitenlandse series in één ruk te verslinden. Het aanbod is aangepast aan het kijkgedrag van de gebruiker.

tdl

Gratis naar televisie kijken? Dat kan al via VTM.be en Stievie Free. VTM Go gaat een stapje verder: je kunt nog altijd gratis kijken naar de zenders van Medialaan – met VTM, Q2, Vitaya en Caz als de voornaamste – maar de dienst trekt veel meer de kaart van uitgesteld kijken en bingewatchen, waarbij je reeksen in één ruk uitkijkt. Zo biedt VTM Go reeksen aan als Matroesjka’s, De Rodenburgs, Clan, Code 37 en 13 Geboden. Opvallend is ook een aanbod van buitenlandse series als het IJslandse Cover Story, het Deense Veni, Vidi, Vici, The River uit Noorwegen en Le Mystère du Lac uit Frankrijk. Die reeksen krijgt de gebruiker telkens met een woordje uitleg aanbevolen door Walter Iuzzolino, een Italiaan met een smetteloos Brits accent die wereldwijd de beste series selecteert en aanbiedt onder het keurmerk ‘Walter presents’. Dankzij deze Walter zullen kijkers in de VS, Australië en Italië ook kennismaken met Vlaamse reeksen als Clan en 13 Geboden.

Mét reclame

VTM Go vertrekt, in tegenstelling tot VTM.be en Stievie Free – dat in VTM Go zal opgaan – niet van de klassieke manier van live tv-kijken, maar van een op maat gemaakt aanbod op basis van je kijkgedrag. Iedereen kan de bètaversie – de voorlopige versie – ontdekken via vtmgo.be, terwijl tienduizend gebruikers van de app van VTM de app van VTM Go al mogen testen. VTM Go is gratis, maar kan natuurlijk alleen overleven dankzij reclame. Die kun je niet doorspoelen, maar zou wel op maat gesneden worden. Wie een aflevering van Studio Tarara bekijkt, krijgt bijvoorbeeld 25 seconden reclame bij het begin en twee blokken van telkens twee minuten tijdens de aflevering. Uitgesteld kijken naar nieuwe programma’s kan gemiddeld tot dertig dagen na uitzending.

Nu in het nieuws