Gastronomisch restaurant in ‘mooiste bibliotheek’ opent deze zomer

Chef-kok Ken Verschueren. Foto: Sven Van Haezendonck

Gastronomisch restaurant in ‘mooiste bibliotheek’ opent deze zomer

Print
Mechelen - Deze zomer opent topchef Ken Verschueren Tinèlle, zijn nieuw gastronomisch restaurant in het voormalig en indrukwekkend gerestaureerde Predikherenklooster in Mechelen. “Uiterlijk op 1 september als de nieuwe bibliotheek opent en zelfs liefst iets vroeger”, zegt hij.

LEES OOK. Mechelen trekt culinair voluit Bourgondische kaart: chefs ontdekken ouderwetse ingrediënten

Björn Siffer (Vld-Groen-m+), schepen van Cultuur, kondigde recent nog aan dat “de mooiste bibliotheek van het land” opent op 1 september. Tinèlle zou normaal begin dit jaar al van start gaan, maar dat bleek te optimistisch. “De aanpassing van zo’n historisch gebouw vraagt meer tijd dan we hadden ingeschat”, stelt Verschueren.

Het nieuwe restaurant is ook een stuk groter dan zijn vorige zaak, sterrenrestaurant De Tuinkamer in Putte (Beerzel). “We gaan opstarten met twaalf mensen”, zegt hij. Het nieuwe restaurant in de Mechelse binnenstad zal enkel tijdens de week geopend zijn, van maandag tot vrijdag. “Je zal bij ons alleen à la carte kunnen eten. Uitgebreide diners met opgelegde menu’s en dure wijnen zijn niet meer van deze tijd. ’s Middags bieden we een toegankelijk driegangenmenu aan”, legt Ken Verschueren uit.

De chef-kok neemt in Het Predikheren ook de uitbating van Bar Bib voor zijn rekening, een koffiebar met de focus op een breed publiek waar je tegen betaalbare prijzen kan lunchen. Die zaak opent op 1 september, samen met de nieuwe stedelijke bibliotheek.    

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio