Thibaut Courtois ontbreekt in selectie van Real Madrid

Foto: AFP

Thibaut Courtois ontbreekt in selectie van Real Madrid

Print

Thibaut Courtois is niet opgenomen in de selectie van Real Madrid voor de competitiewedstrijd van zondagavond thuis tegen Huesca. De doelman van de Rode Duivels sukkelt met een spierblessure in de rechterdij.

"Courtois voelde zich niet goed en miste daardoor de laatste trainingen", legt Realcoach Zinédine Zidane uit. "Hij voelt wat ongemak in zijn rechterdij. Het is afwachten hoelang hij buiten strijd is, maar we gaan nu geen risico's nemen met hem. Het is een lichte blessure, maar hij is out voor zondag."


Door de blessure van Courtois wordt het doel van Real tegen Huesca sowieso opnieuw verdedigd door Keylor Navas. De Costa Ricaan mocht van Zidane ook spelen in de laatste competitiematch voor de interlandbreak tegen Celta Vigo. Onder Santiago Solari, de voorganger van Zizou, was Courtois steevast eerste keuze. Door de blessure van onze nationale nummer een stijgt niemand minder dan derde doelman Luca Zidane een plaatsje in de pikorde, waardoor hij zondag tegen Huesca op de bank mag plaatsnemen. Luca is de bijna 21-jarige zoon van Zinédine en moest tot nu toe vrede nemen met speelminuten bij Real Madrid Castilla in de Spaanse derde klasse. Als derde doelman is nu U19-doelman Diego Altube in de selectie opgenomen.

Meer sportnieuws