© BELGA

Opnieuw geen Vermaelen bij Barcelona, Messi en Suarez keren wel terug in selectie

Barcelona kan zaterdag, in de derby tegen Espanyol op de 29e speeldag van de Primera Division, rekenen op Lionel Messi en Luis Suarez. Dat heeft coach Ernesto Valverde vrijdag bevestigd op een persmoment. Thomas Vermaelen zit bij Barça om sportieve redenen niet in de kern voor het burenduel.

Messi sukkelde na de oefeninterland van Argentinië van vorige week tegen Venezuela (1-3 verlies) met liespijn, en liet de partij van dinsdag tegen Marokko (1-0 winst) schieten. Het goudhaantje raakt nu toch tijdig fit voor het treffen met Espanyol. Ook Suarez, die pijn had aan de enkel, is in de selectie opgenomen.

“Leo had enkele dagen rust en dat heeft hem goed gedaan”, legde Valverde uit. “We denken dat hij helemaal terug is, maar springen voorzichtig om met hem. Leo heeft al een tijdje last van die blessure. We moeten dus opletten met hem. Ook Luis heeft een pauze kunnen inlassen, hij stelt het eveneens goed.”

Barcelona (66 ptn) staat in de Primera Division ruim aan kop, met tien punten meer dan runner-up Atlético Madrid (56 ptn). Real volgt als derde met 54 punten. Espanyol (34 ptn) is voorlopig dertiende.

Meer sportnieuws