Vanmarcke past voor Gent-Wevelgem na zware val: “Geen breuken, maar mijn knie en enkel zijn gezwollen”

Sep Vanmarcke (EF Education First) belandde vlak voor de finale in de E3 Binckbank Classic zou losbarsten in de gracht. Het zag er niet goed uit voor de zevende van vorig jaar, die meteen werd afgevoerd naar het ziekenhuis. “Ik heb geen breuken, maar ik heb een paar ribben gekneusd en mijn knie enkel zijn gezwollen.’

Jochen Coorevits

VOLG LIVE. De live-verslaggeving van de E3 Binckbank Classic

“In het gevecht naar de belangrijkste bocht van de koers, komt er een wave in het peloton en ik was de laatste in het rijtje. Dus ging ik tegen 60 à 70 kilometer per uur de gracht in. Mijn ribben zijn gekneusd. Mijn knie en enkel zijn uiteindelijk gezwollen. We moeten zien wat er de volgende dagen moet gebeuren. Ik heb geen breuken.”

Vrijdagavond liet zijn team EF Education First Pro Cycling weten dat Vanmarcke forfait zal geven voor Gent-Wevelgem. “Hoewel zijn blessures Vanmarcke wel zouden toelaten om te starten, heeft de ploeg beslist dat hij best aan de kant blijft. De pijn in zijn knie zou hem toch hebben verhinderd om mee te dingen naar de zege. Seps focus ligt op de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, met Dwars door Vlaanderen als een test voor zijn herstel.”

© Peter Malaise

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen