Mama toont pakkend eerbetoon aan overleden kindje van haar tweeling

Foto: IG

Mama

Mama toont pakkend eerbetoon aan overleden kindje van haar tweeling

Print

De Amerikaanse mama Heather Bowman (39) was aanvankelijk in blijde verwachting van een tweeling, maar al vroeg in haar zwangerschap moest ze afscheid nemen van haar zoontje. Om een eerbetoon te brengen aan het jongetje, maakte een fotografe een pakkend beeld met dochtertje Leti in een roze dekentje en een blauw dekentje… dat leeg bleef.

Mama Heather Bowman lijdt aan een zeldzame aandoening, die een eenhoornige baarmoeder wordt genoemd. Daardoor ondervond ze problemen om zwanger te worden. Haar eerste kindje verloor ze in 2017 door een miskraam en ook toen ze kort daarna zwanger raakte van een tweeling, moest ze die weer afgeven. Met behulp van IVF raakte ze een derde keer zwanger in juli 2018, opnieuw van een tweeling.

Na zeventien weken kon de gynaecoloog echter geen hartslag meer vaststellen bij het jongetje van de tweeling, voor wie Heather de naam James in gedachten had. Op 12 februari, na 36 weken zwangerschap, beviel ze van beide baby’s. Enkel dochtertje Leti was levensvatbaar.

Leeg dekentje

Heather was enerzijds in diepe rouw, anderzijds dolgelukkig met haar dochter. Ze besloot om een geboorteshoot te boeken en kwam zo in contact met fotografe Jessica Young. Die laatste had het idee om baby James in de shoot te eren. Ze wikkelde Leti in een roze dekentje en bond het aan een blauw dekentje met vleugels. Op een van de foto’s, kijkt het meisje naar het lege dekentje waar haar broertje had moeten in liggen. “Ik had de hele tijd het gevoel dat hij bij ons was en op zijn plek lag”, vertelde de mama over het pakkende beeld in de Amerikaanse media.

NIET TE MISSEN