© rr

Beerschot Wilrijk

Jan Van den Bergh is nu echt een Buffalo(maar speelt eerst nog wel Play-off 2)

Jan Van den Bergh straalde toen hij gisteren in de Ghelamco Arena werd voorgesteld. De 24-jarige centrale verdediger - die drie jaar geleden nog uitkwam voor Heist - verlaat het Kiel langs de grote poort en lijkt klaar om opnieuw een flinke stap vooruit te zetten.

ssg

Jan Van den Bergh straalde toen hij gisteren in de Ghelamco Arena van AA Gent werd voorgesteld. De 24-jarige centrale verdediger - die drie jaar geleden nog uitkwam voor Heist - verlaat het Kiel langs de grote poort en lijkt klaar om opnieuw een flinke stap voorwaarts te zetten. “Als Vlaamse speler is het mooi om bij een G5-club te spelen”, zegt de centrale verdediger. “AA Gent heeft de laatste tien jaar enorme stappen gezet. En wie wil er nu niet in zo’n prachtig stadion voetballen?”

Toch beseft Van den Bergh dat hij in Gent niet meteen bovenaan zal staan in de pik­orde. “Ook bij Beerschot Wilrijk heb ik me moeten bewijzen. Toen Arjan Swinkels naar KV Mechelen vertrok, werd ik de leider van onze defensie. Bij AA Gent hoop ik op dezelfde manier uit te groeien tot een van de sterkhouders. Eigenlijk hoopte ik vorige winter al de overstap te maken naar Gent, maar uiteindelijk heb ik toch het seizoen volgemaakt op het Kiel. We hadden nog een belangrijk doel: de promotie afdwingen. Jammer genoeg is dat mislukt, maar ik heb wel alles gegeven en ben fier op de groep. Ook in Play-off 2 zal ik het beste van mezelf geven.”

Meer voetbalnieuws