© Isopix / IG

ROYALS. Liet prins Harry zijn jeugdvriend vallen? En kijk welke kleine prins komt piepen aan het raam

Het was de week van onze koningin Mathilde wel: in Duitsland zijn ze dol op haar en ze stal de show met kleurrijke outfits tijdens een bezoek aan Zuid-Korea. Hoeveel haar garderobe kost? Dat weten we niet, maar de prijs van Meghan Markle haar zwangerschapskleding circuleert wel. En heeft Harry nu zijn beste vriend aan de kant geschoven voor zijn vrouw, die volgende maand mama wordt? Alle nieuwtjes, weetjes en roddels uit adellijke kringen op een rij.

vwh

Dat Meghan Markle in het recente verleden met de vinger werd gewezen omdat ze niet altijd vriendelijk zou zijn tegen haar personeel is geen nieuws meer. Dat er vriendschappen sneuvelden door haar roem ook niet. En van het feit dat het niet echt botert tussen haar en schoonzus Kate Middleton is elke royaltyfan op de hoogte. Maar nu focust de Britse pers op de entourage van prins Harry, want daar is toch wel één belangrijke persoon verdwenen. Wat is er gebeurd met zijn goede jeugdvriend Tom ‘Skippy’ Inskip?

© ISOPIX

In een artikel in het Britse tijdschrift Tatler staat dat prins Harry zijn rug heeft gekeerd naar leden van zijn vertrouwde groep makkers, waar Skippy deel van uitmaakte. Eerder deden geruchten de ronde dat hij zich van hen distantieerde om te kunnen weerstaan aan wilde feestjes, maar nu wordt er gefluisterd dat hij de man uit zijn leven heeft gebannen omdat hij destijds adviseerde om niet te trouwen met Meghan Markle. Tom Inskip is de zoon van Owen Inskip, veldmeester van prins Charles zijn favoriete jachtclub The Beaufort. Hij ging in 2011 samen met Harry naar Kroatië, waar ze op het eiland Hvar dronken en met al hun kleren aan in een zwembad sprongen. Klein detail: Inskip was wel uitgenodigd op het huwelijk van de prins en was ook effectief van de partij op 19 mei 2018.

Deze week viel menig aanstaande moeder bijna omver van het prijskaartje dat aan de zwangerschapskleding van de hertogin van Sussex hangt. Meghan Markle droeg sinds september zo’n 75 outfits in het openbaar en de rekening van prins Charles (die betaalt voor haar looks) is daardoor maar liefst aan half miljoen euro - 555.000 euro om exact te zijn - lichter. Het contrast tussen het duurste en goedkoopste stuk is groot: 12.000 euro voor een tulejurk van Oscar de la Renta, 48,99 euro voor een jurkje van webwinkel Asos. Als je trouwens op de hoogte wil blijven van haar bevalling, moet je volgens de internationale media de sociale mediakanalen van de Britse koninklijke familie in de gaten houden. Volgens kenners zal de geboorte eerst daar aangekondigd worden en niet via het traditionele pamflet voor het paleis. Ook de geboorte van prins Louis vorig jaar werd wereldkundig gemaakt via Twitter.

Hoeveel de outfits van onze vorstin Mathilde kostten, die ze droeg tijdens een vierdaags staatsbezoek aan Zuid-Korea, weten we niet. Dat ze indruk maakte in de kleurrijke creaties is een feit. Ze bleef trouw aan haar favorieten Natan, Dries Van Noten en hoedenontwerpster Fabienne Delvigne, maar ging ook vreemd in onder meer een pak van Pierre Gauthier en een mantel van Armani. Die liefde voor modehuis Natan veroorzaakte deze week ook een probleempje met haar Nederlandse collega koningin Máxima…

LEES OOK. De opvallende gelijkenis tussen Mathilde en Máxima

Op Instagram verscheen nog een andere outfit. De Amerikaanse ontwerper Zac Posen deelde een beeld waarop hij de sleep van prinses Eugenie haar avondjurk vasthoudt, die hij ontwierp voor haar bruiloft met Jack Brooksbank. Het kiekje geeft een andere kijk op de sprookjesachtige creatie in het lichtroze. “Af en toe ontmoet je iemand die je van je sokken blaast. Het voorbije jaar leerde ik een jonge vrouw kennen die over een dosis natuurlijke elegantie, een gesofisticeerd gevoel voor humor en een gouden hart beschikt. Ik had de eer (en de beste tijd ooit) om met haar samen te werken aan deze jurk”, schreef hij bij de foto. Daarbij wenste hij de royal ook nog een gelukkige verjaardag. Ze mocht op 23 maart 29 kaarsjes uitblazen.

Het schattigste beeld van de voorbije week komt uit Monaco, waar de kleine prins Jacques (4) vanachter het raam keek wanneer de Chinese -President Xi Jinping zou aankomen op het paleis. Op een koninklijk Instagramaccount dook nog een kindje op. Herken jij de koning op de zwart-witfoto van vijftig jaar geleden? Het is… koning Willem-Alexander als tweejarige. Hij poseerde tussen de paasbloemen voor de lens van Prins Claus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER