Bella Hadid neemt afscheid van haar donkerbruine lokken

Het Amerikaanse topmodel Bella Hadid had tot voor kort donkerbruin, bijna zwart, haar. Maar nu is het contrast met haar oudere zus Gigi kleiner geworden. De 22-jarige schone heeft haar lokken in een veel lichtere tint laten verven.

Bella Hadid haar natuurlijke haarkleur is een soort donkerblond, of hoe ze het zelf noemt: dirty blonde. Een paar jaar terug verfde ze haar lokken een pak donkerder omdat de tint naar eigen zeggen beter bij haar persoonlijkheid past. “Ik heb een donkere persoonlijkheid. Mijn zus is blond en ik ben brunette: dat is een goed onderscheid. Als ik een blonde pruik draag, lijkt het me wel leuk om terug te gaan naar mijn natuurlijke kleur. Blondines lijken op engeltjes. Mijn zus raakt echt met alles weg”, zei ze in vorig jaar in een interview met Allure.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maart 2019 was volgens Bella, die samen is met Weeknd-frontman Abel Testfaye, het moment om terug te gaan naar haar oorspronkelijke kleur. “Back to dirty blonde, back to my roots”, schreef ze bij een foto vanuit het Turkse Cappadocië waarop donkerblonde tot lichtbruine strengen haar zichtbaar zijn. Op het beeld, een close-up, zijn ook de natuurlijke sproetjes van het model duidelijk te zien.

Zelf van brunette naar blondine? Houd er dan rekening mee dat het tijd vergt. “Voor natuurlijke brunettes is het meestal geen probleem om de lokken te laten ontkleuren”, zegt BV-kapper Jochen Vanhoudt.

“Maar is je haar bruin, rood of zwart geverfd? Dan is het een andere zaak omdat de kapper stapsgewijs moet werken. Zijn je lokken gezond, dan kan het kleurproces beginnen. Zo’n transformatie duurde vroeger maanden. Per afspraak bij de kapper kon je maar een tint lichter gaan. Je lokken hadden immers tijd nodig om te acclimatiseren. Vandaag bestaan er bound builders. Deze producten beschermen je haar tijdens het ontkleuren zodat je op één dag zes tot acht tinten lichter kunt gaan.”

NIET TE MISSEN