© Catwalkpictures

TREND. De stoere broek met zakken

De broek van het seizoen is praktisch en ziet er ook zo uit dankzij de grote, opgenaaide zakken. Veel topontwerpers toonden hun interpretatie van de cargo of utility pants al op de catwalks, nu is het aan jou om ze te introduceren in de kleerkast.

vwh

Voor alle duidelijkheid: de vele zakken op de broek zitten er voor de show. Je hoeft er heus geen rolmeter en enkele schroevendraaiers in te proppen omdat het kán. De inspiratie voor de broeken komt wel uit de wereld van de werkmannen en - vrouwen, maar de stoere items worden elegant gecombineerd met bovenstukken in delicatere materialen zoals zijde of kant of met een decolleté.

Veel cargo pants stoppen op enkellengte hebben onderaan de broekspijpen een elastiek. Zo kun je er makkelijk een statement sandaal of pump onder dragen. De meeste ontwerpers creëerden voor de komende seizoenen modellen in aardse kleuren, maar ook een camouflageprint kan om het geheel wat pittiger te maken.

Op z’n nineties

Naast de aansluitende, cropped broeken duikt ook een lossere variant op in modeland. Die heeft een hoge of net heel lage taille (niets tussenin) en wordt extra wijd vanaf de knie. Deze stijl doet denken aan de looks van hiphoptrio TLC midden de jaren 90. Een baggy exemplaar past perfect samen met een aansluitend T-shirt of topje in een neutrale kleur en sneakers naar keuze.

Fan van de stijl? Dan kan je all the way gaan met een boiler suit, beter bekend als een overall. Deze stoere versie van het jumpsuit is in de lente en zomer helemaal in de mode. LEES OOK. Overalls zijn overal

MEER OVER Mode & Beauty