Zone dertig driehonderd meter langer

Print
Broechem / Ranst -

In de buurt van de kerk van Broechem wordt de zone dertig uitgebreid.

Schepen van Verkeersveiligheid Luc Redig (Groen) legde de verlenging van de zone waarin nog dertig per uur mag gereden worden voor aan de gemeenteraadsleden.

Wie van Zandhoven richting Broechem rijdt, moet in de Gustaaf Peetersstraat vertragen tot dertig per uur aan de twee voetwegen die in de straat uitkomen. Dat is ter hoogte van huisnummers 14 en 16 en 19 en 21. Die wegen zijn opgewaardeerd en worden weer intensiever gebruikt. Een ideale plek om de auto’s trager te laten rijden, vindt Redig. Pas voorbij de kerk en het Gildenhuis in de Pertendonckstraat 14 eindigt de zone dertig.

Het Agentschap Wegen en Verkeer zorgt voor de nodige signalisatie. Met deze ingreep hoopt de bestuursploeg de verkeersleefbaarheid in het centrum van Broechem te verhogen.

Tine Muyshondt (CD&V) vroeg zich af hoe die maximumsnelheid zal worden afgedwongen en stelde voor een flitspaal te gebruiken.

Schepen Redig sloot die mogelijkheid niet uit, maar beklemtoonde dat de zone dertig duidelijk moet aangegeven worden. “We zullen de zones vroeger aankondigen en blijven meten waar er zich problemen voordoen”, besloot de schepen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio