Huisvuil en gft-afval in juli en augustus elke week opgehaald

De grijze restafvalzakken zullen in de maanden juli en augustus wekelijks worden opgehaald in Borsbeek. Het gemeentebestuur doet dit om de woonkwaliteit te verhogen. Normaal worden deze zakken tweewekelijks opgehaald, maar in de zomermaanden, wanneer de temperaturen kunnen oplopen, kan dit voor geurhinder zorgen.

fisp

“Borsbeek telt veel appartementen en kleinere woningen, waar het niet evident is om afval te bewaren. Zeker in de zomermaanden is dit een uitdaging voor mensen zonder een garage of tuinhuis. Om de woonkwaliteit en het comfort van onze burgers te verhogen en de hinder in de zomer te beperken, kiezen wij voor een wekelijkse ophaling in juli en augustus”, licht milieuschepen Marian Lauwers (Iedereen Borsbeek) toe. In het najaar volgt er een evaluatie.

De ophaling van gft-afval blijft ongewijzigd op wekelijkse basis doorgaan. Omdat sluikstort één van de grootste klachten is onder Borsbekenaren wordt ook dit probleem actiever aangepakt. Inwoners die hun wijk mee proper houden, worden ondersteunt om andere Borsbekenaren aan te trekken.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio