N-VA-fractieleider en burgemeester voeren ‘verhit’ debat over… koffie

Foto: istock

N-VA-fractieleider en burgemeester voeren ‘verhit’ debat over… koffie

Print
Mechelen - In de Mechelse gemeenteraad is maandag een verhit debat gevoerd over koffie, en wel over een raamcontract voor de plaatsing van koffiemachines. Zeer tegen de zin van N-VA keurde het stadsbestuur en de rest van de oppositie dat goed.

Vanaf 1 juli wil de stad voor een periode van drie jaar 27 koffiemachines laten plaatsen in heel wat gebouwen. Kostprijs: 175.000 euro. “Het dagelijkse aanvullen en het onderhoud is niet in deze prijs inbegrepen. In tijden van noodzakelijke besparing vinden wij dat onaanvaardbaar”, stelt fractieleider Marc Hendrickx (N-VA).

Burgemeester Bart Somers (Vld-Groen-m+) ziet het anders. “Ik vind dit een banale en belachelijke discussie. Waarover gaat het? Over een uitgave van 1 euro per week voor elk van onze 1.300 ambtenaren. Wat is het alternatief? Dat onze ambtenaren zelf hun ‘thermoske’ meebrengen of Madame Arabelle uit De Collega’s laten rondgaan? Dat zou ons overigens meer kosten”, legt Somers uit.    

Gemeenteraadslid Hamid Riffi (CD&V), duidelijk een liefhebber van koffie, opperde om bij de toekenning van zulke contracten ook rekening te houden met smaak, wat hier niet gebeurt.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio