Gezocht: geëngageerde Mechelaars om mee te werken aan grote toekomstprojecten

De Mechelse binnenstad vanuit de lucht. Foto: Pieterjan Franck

Gezocht: geëngageerde Mechelaars om mee te werken aan grote toekomstprojecten

Print
Mechelen - Het stadsbestuur roept geëngageerde Mechelaars op om mee te werken aan drie grote toekomstprojecten. Op dinsdag 23 april om 20u vindt in Lamot een kick-off plaats waarvoor inwoners zich vanaf vandaag kunnen inschrijven.

De drie speerpunten voor de stadslijst Vld-Groen-m+ de komende zes jaar zijn mobiliteit, armoedebestrijding en ondernemen. Het participatietraject start met een kick-off.  “We gaan voor een zeer diverse groep mensen uit alle wijken van de stad die inspraak krijgt in het hele traject”, zegt eerste schepen Patrick Princen.

Elk thema wordt kort toegelicht. Verschillende gerenommeerde sprekers geven de voorzet met enkele eerste denkpistes en praktijkvoorbeelden. Zo komt voor het thema armoedebestrijding kinderpsychiater Peter Adriaenssens inleiden en Marco te Brömmelstroet, fietsprofessor, inspireert over mobiliteit in de toekomst. Achteraf is er ruimte voor debat, vragen en suggesties.

"Uit mijn ervaring van 18 jaar burgemeesterschap weet ik dat de meest waardevolle expertise vaak bij de Mechelaars zelf zit. Het is dus absoluut noodzakelijk dat zij meeschrijven aan het toekomstverhaal van onze stad.  Ik roep dan ook iedereen met een hart voor Mechelen op om deel te nemen", vertelt burgemeester Bart Somers.

www.mechelenmakers.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio