Mechelen polst inwoners naar ervaringen met 'volgverlichting'

'Volgverlichting' wordt al een tijdje uitgeprobeerd in de Schoutetstraat. Foto: Sven Van Haezendonck

Mechelen polst inwoners naar ervaringen met 'volgverlichting'

Print
Mechelen - In Mechelen zijn er plannen om de volgverlichting uit te breiden. Eerst gaan de stad en Fluvius bij de inwoners wel polsen hoe ze die verlichting ervaren. Zulke verlichting begint feller te schijnen van zodra er iemand passeert en zwakt opnieuw af als er geen beweging is.

De ledlampen worden in de Dijlestad tussen 22u en 6u tot 50% gedimd. Op twee plaatsen dooft de verlichting bij wijze van proef tot 20% van haar sterkte, in de Schoutetstraat in de binnenstad en op de Vrouwvlietroute. “Van zodra er iemand passeert, lichten de armaturen voor 100% op. De verlichting volgt dus letterlijk elke voorbijganger en er wordt geen energie verspild”, zegt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Openbare Werken.
 
Zulke volgverlichting is ook minder storend voor het milieu en de omgeving. In de Schoutetstraat bijvoorbeeld wil de stad nu nagaan of het huidige systeem een goede optie is in een stedelijke woonstraat, en of er aanpassingen moeten gebeuren. Mensen die een van de twee routes geregeld gebruiken, kunnen een vragenlijst invullen. Eind april wordt de enquête afgesloten.

www.mechelen.be/volgverlichting

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio