Bij Mediahuis verdwijnen mogelijk 82 voltijdse banen

Foto: Joris Herregods

Bij Mediahuis verdwijnen mogelijk 82 voltijdse banen

Print

Bij Mediahuis, uitgever van De Standaard, Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg, verdwijnen door het transformatie- en optimalisatieplan mogelijk 82 voltijdse banen (VTE’s). Voorts vestigt De Standaard zich in het centrum van Brussel. De overige activiteiten van Mediahuis die zich vandaag in Groot-Bijgaarden bevinden, worden gecentraliseerd in Antwerpen.

Mediahuis wil de dalende rentabiliteit van de Belgische nieuwsactiviteiten opnieuw op peil brengen, klinkt het. Het bedrijf maakt daarbij gewag van een dalende advertentiemarkt, aanzienlijke stijging van de papierprijzen en personeelskosten op de cijfers wegen. Anderzijds is de stijgende digitale krantenverkoop ontoereikend om de daling van de printmarkt op te vangen.

Digital first

Daarom wil Mediabedrijf een versnelde evolutie naar een “digital first, klantgedreven en efficiëntere organisatie” doorvoeren. Het mediabedrijf wil dus versneld transformeren en digitaliseren.

De herstructurering valt onder de principes van een collectief ontslag en houdt in dat de zogenaamde procedure ‘Renault’ moet gevolgd worden. In de betrokken onderdelen van Mediahuis België zijn er 922 voltijdse banen (1.000 medewerkers). Daarvan verdwijnen 82 voltijdse banen.

“Deze zouden zich voornamelijk binnen het domein van de administratieve, commerciële en ondersteunende diensten situeren. Het is hierbij de intentie om het aantal gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te beperken”, klinkt het.

De herstructurering gaat ook gepaard met een verhuis. De centrale diensten die nog in Groot-Bijgaarden gevestigd waren, gaan eind volgend jaar naar Antwerpen. De Standaard verhuist dan weer naar het centrum van Brussel.

Nu in het nieuws