Essentiel Antwerp opent eerste winkel in Londen

Foto: Instagram Essentiel

Mode

Essentiel Antwerp opent eerste winkel in Londen

Print

Het gaat Essentiel Antwerp, het Belgische label van Inge Onsea en Esfan Eghtessadi, momenteel voor de wind. Er wordt zelfs flink over de landsgrenzen gekeken. Zo opende het zopas zijn eerste winkel in Londen.

Essentiel werd in 1999 opgericht door het koppel Inge Onsea en Esfan Eghtessadi. Zij bouwden het merk de voorbije jaren stapje per stapje verder uit. Eerst in eigen land, daarna ook in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Zwitserland en zelfs China en Zuid-Korea. Vandaag zijn er wereldwijd 55 vestigingen en daar komt nu nog eentje bij, in Londen.

De eerste Londense winkel opende de deuren op Sloane Square, op een paar honderd meter van Buckingham Palace. In 2019 wil het Belgische label extra inzetten op de Britse markt en het is daarom al op zoek naar een tweede vestiging. Maar, er zijn nog meer plannen. Ook in Frankrijk en China worden dit jaar nog filialen geopend.

Rooskleurig

De toekomst ziet er in elk geval ook in cijfers rooskleurig uit: Essentiel Antwerp boekte in 2018 nog een omzet van 57 miljoen euro.

NIET TE MISSEN