Vijftiger probeert liftster aan te randen

Archiefbeeld. Foto: Getty Images

Vijftiger probeert liftster aan te randen

Print
Vosselaar -

Een 55-jarige man uit Vosselaar riskeert een celstraf omdat hij een vrouw die hij een lift aanbood zou hebben aangeraakt, en omdat hij zichzelf probeerde te bevredigen. Hij pleegde al acht gelijkaardige feiten.

De feiten speelden zich vorig jaar in augustus af. P.B. had een vrouw een lift aangeboden, en haar vervolgens lastiggevallen. “Hij raakte de borsten en benen van de vrouw aan, en zei dat hij een erectie kreeg. Nadien raakte hij ook zijn eigen geslachtsdeel aan maakte bewegingen alsof hij zichzelf wilde bevredigen. Hij verplichtte de vrouw om te kijken, maar dat deed ze niet. Ze trok de deur open en verliet het voertuig”, legde de openbare aanklager uit.

De beklaagde en de vrouw hadden nooit contact gehad, maar ze zagen elkaar dagelijks omdat de man in de buurt verbouwingen uitvoerde. De vrouw deed aangifte, en op basis van de nummerplaat kon B. geïdentificeerd worden. Hij bleek al gekend voor acht feiten van openbare zedenschennis. Het parket vordert een celstraf van tien maanden, eventueel met probatie-uitstel zodat de man in therapie kan gaan voor zijn alcoholmisbruik, want dat lijkt de oorzaak van het probleem te zijn.

“Hij erkent dat hij in de fout is gegaan en liet zich in het verleden al begeleiden”, zei zijn raadsman. “Door de alcohol verliest hij zijn normbesef.”

Vonnis op 23 april.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio