Zwanger in stijl: de looks van Meghan Markle kostten al meer dan een half miljoen euro

Foto: Isopix

Mode

Zwanger in stijl: de looks van Meghan Markle kostten al meer dan een half miljoen euro

Print

Het einde van Meghan Markle’s zwangerschap nadert en dat inspireerde de Britse site Love The Sales, pionier wat betreft koopjes doen op internet, om een tijdlijn te maken van al haar outfits. Per look berekenden ze ook telkens de geschatte totaalprijs. Daaruit blijkt dat de hertogin van Sussex sinds september als zo’n half miljoen euro (!) aan zwangerschapsmode heeft geshowd.

Midden oktober raakte bekend dat de Britse prins Harry en Meghan Markle hun eerste kindje samen verwachten. Sindsdien (maar ook de weken ervoor) is de voormalige actrice in het openbaar verschenen in zo’n 75 verschillende outfits. Die bestonden uit peperdure designerstuks, waaronder items van haar favoriete modehuizen Givenchy en Victoria Beckham. Af en toe droeg ze ook betaalbare kleding van bekende ketens.

Zwanger in stijl: de looks van Meghan Markle kostten al meer dan een half miljoen euro
Meghan Markle koos ook soms voor betaalbare mode, zoals dit jurkje van webwinkel Asos Foto: ISOPIX

Maar hoeveel kost negen maanden zwangerschapskleding nu voor de royal? Eigenlijk niets, want Markle heeft het fortuin van schoonpapa prins Charles ter beschikking om te shoppen. Als hij zijn rekeninguittreksels in de gaten houdt, zal hij volgens de site merken dat er tot nu toe al iets meer dan een half miljoen euro (555.000 euro om precies te zijn) naar mode ging.

Zwanger in stijl: de looks van Meghan Markle kostten al meer dan een half miljoen euro
Meghan in de jurk van 12.000 euro Foto: ISOPIX

Het allerduurste item waar Meghan Markle mee uitpakte tijdens haar zwangerschap is de sprookjesachtige avondjurk van Oscar de la Renta, versierd met geborduurde vogels. Die droeg ze eind oktober tijdens de Australian Geographic Society Awards in Sydney. Prijskaartje van het ontwerp? 12.000 euro. Het meest betaalbare item was een materniteitsjurk van webwinkel Asos. De zogenoemde Wiggle Mini Dress voor aanstaande mama’s is uit voorraad, maar de variant voor dames zonder babybuik is wel nog te koop voor 48,99 euro.

Maar waarom moet prins Charles voor de kosten opdraaien?

De traditie schrijft voor dat hij verantwoordelijk is voor de kosten die zijn familie maakt voor officiële gelegenheden en daar hoort Meghan sinds 19 mei vorig jaar ook bij. De kosten worden gedekt door zijn loon dat hij krijgt van de Duchy of Cornwall waar de troonopvolger hertog van is.

 

bekijk ook

 

Spontane prins Harry doet hoogzwangere Meghan blozen

Wil je de baby van Meghan Markle en prins Harry zien stampen? Er is een filmpje van

Meghan schittert in rode jurk, maar vergeet één detail

NIET TE MISSEN