Waarom sir David Attenborough na 67 jaar BBC verlaat voor Netflix

Print

Video: YouTube

Op vrijdag 5 april gaat met ‘Our planet’ de nieuwste natuurdocumentaire van sir David Attenborough in première. Niet op BBC, waar de 92-jarige Attenborough de voorbije 67 jaar exclusief voor werkte, maar op Netflix. “De Britse openbare omroep is machtig”, aldus de wereldberoemde bioloog. “Maar niet zo machtig dat het 200 miljoen mensen tegelijk kan bereiken.”

‘Planet earth’, ‘Blue planet’, ‘Life’, ‘Frozen planet’, ‘Africa’… Alle natuurdocumentaires die Attenborough de voorbije decennia maakte voor de BBC, hadden miljoenen kijkers. Maar met zijn nieuwste werk wil hij nog meer mensen bereiken. “Want er is geen tijd meer over. De wereld is in crisis. De mensen moeten nu weten welke ecologische ramp ons te wachten staat als we niet meteen ingrijpen. We moeten niet nog een vergadering inleggen, en nog één… We moeten nu handelen. En de enige manier waarop we dat kunnen doen, is door iedereen op dezelfde lijn te krijgen.”

Het achtdelige ‘Our planet’, dat het meest ongelooflijke natuurschoon op aarde toont, gaat op vrijdag 5 april in première op Netflix. Er werd vier jaar aan gewerkt, in 50 landen, door 600 crewleden en werd onder meer ondersteund door de Britse prinsen Charles, William en Harry.

Nu in het nieuws