Beerschot Wilrijk neemt Rupel Boom over: Tia Hellebaut en Frans Van de Weyngaert mee aan boord

Foto: Isosport

Beerschot Wilrijk neemt Rupel Boom over: Tia Hellebaut en Frans Van de Weyngaert mee aan boord

Print
Boom -

De eigenaars van Beerschot Wilrijk hebben Rupel Boom overgenomen. Oud-scheidsrechter Frans Van de Weyngaert en ex-atlete Tia Hellebaut stappen mee in het project. Dat is vanochtend officieel bevestigd op een persconferentie.

“Dit is geen vijandige overname. Onze collega’s van Rupel Boom zitten hier gewoon mee aan tafel”, zegt Walter Damen, ondervoorzitter van KFCO Beerschot Wilrijk, tijdens een persconferentie op het Kiel. “De ambities zijn en blijven duidelijk. We hopen met Beerschot snel naar 1A te promoveren terwijl het de bedoeling is dat Rupel Boom in de hoogste amateurklasse speelt.”

Jonge talenten laten rijpen

Walter Leys van Rupel Boom is blij met de overname. “We hebben het als club al een tijdje moeilijk en het was maar de vraag of we het in ons eentje konden redden.“ Frans Van de Weyngaert wordt voorzitter van de jeugdacademie van Beerschot Wilrijk en dus ook Rupel Boom. Tia Hellebaut wordt adviseur topsport.

De overname van Rupel Boom betekent dus niet dat deze club verdwijnt. “Er zullen spelers van Beerschot Wilrijk naar ons kunnen komen en jonge talenten krijgen de kans om hier te rijpen voor ze naar Beerschot gaan”, zegt Walter Leys.

“Dit is een zeer positief verhaal voor alle betrokkenen. Door deze stap te zetten geven we niet alleen de jeugd in onze regio meer en betere kansen. Door deze overname zal Beerschot meer dan ooit de ploeg van de Antwerpse zuidrand zijn”, aldus nog Damen.

Meer voetbalnieuws